effektiv eksamenslesning

Heisann ♥ Kom opp i RLE i muntlig eksamen, og ganske fornøyd med det. Nå spørs det bare om hvilke oppgave jeg trekker i morgen, spennende. Det som ikke er så gøy, er å sitte to dager helt i ro og lese. Bestemte meg derfor for å trene litt styrke samtig som jeg leste, og det funket egentlig helt sykt bra! Litt trening skader aldri kroppen, og et stort pluss at man kan lese samtidig. Man føler seg jo så mye bedre etter å ha gjort også. 

Har fått en pakke fra BeingTrendy, gleder meg til å vise dere. Nå må jeg tilbake til lesingen, ha en super fin kveld videre! Klem Silje

4 grunner til å trene

(fra KK.no)

♥ Trening gir mer overskudd, energi og humør, samt bedre konsentrasjonsevne. 

♥ Du blir sterkere, både fysisk og mentalt.♥ Ikke glem den gode følelsen etter at du har trent.

 Trening gir økt utholdenhet, både fysisk og psykisk.

Syns om slike innlegg? 
Klem Silje 

Julegavetips - DIY


Jeg elsker å finne den perfekte gaven til venner, familie, egentlig alle, og elsker å finne noe som ikke alle andre har. I år er det noen som kommer til å få en egenprintet t-skjorte under juletreet av meg. Den perfekte t-skjorten, med det perfekte bildet. Super enkelt, kreativt, og kjempe fint! Jeg kjøpte mitt "printe papir" på panduro. 

Lyst til å se resultatet av min? Syns om slike tips?
Klem Silje 

Julegavetips - strikk

Hei hei ♥ Noen syns kanskje det er litt tidlig med julegavetips nå, men putt sann. Skal du lage noe av dette burde du kanskje begynne snart, hehe. I år er det en del som får noen av min DIY-prosjekter under juletreet. Syns det er så koselig jeg, med julegaver som folk har brukt tid på, og lagd selv. Gjennomførte ting. Denne gangen tenkte jeg å vise dere noen ting dere kunne strikke. Perfekt julegave til mamma`er, besteforeldre, tanter og onkler, osv.. Her er noe av det jeg har strikket, håper dere får noe inspirasjon og motivasjon. 


Skappelgenseren


Putetrekk


Flettestrikk til å ha rundt et syltetøyglass, som kan brukes til telysholder


Skjerf

Syns om slike julegavetips? Skal du strikke noe til noen til jul?
Klem Silje 

DIY - tennbriketter

Hei hei ♥ Det er jo så kaldt her på Geilo, og ikke så veldig mye her på høsten (spesielt ikke når man er syk). Og så satt jeg og så litt på DIY prosjekter og fant ut at dette passet jo perfekt. Det kan brukes her hjemme, og kan fint gies i julegave om man putter det i et litt fint glass eller lignende. Itillegg er det jo veldig gjennbruk, som er veldig bra for miljøet!

For du trenger kun:
Små lysstumper, en gammel avis og noen tråbiter. 

Du gjør:
Lag noen strimler avisen, ruller det sammen og knyter en trådbit rundt. Smelt lysbitene med vannbad, putt rullene i den smelta stearinen, ta de forsiktig ut med et eller annet (jeg brukte det første jeg fant i kjøkkenskuffen, haha), legg de på et bakepapir, og la det tørke. 

Voilà, der har du tennbriketter. Og i følge mamma som fyrte opp i dag tidlig funker de vedlig bra også! Bedre blir det ikke.

Syns? Prøvd det før, eller skal du prøve det ut nå? Hva syns dere om DIY innlegg på bloggen?
Klem Silje 

#DIY #gjørdetselv #tennbriketter

DIY - EMBROIDERED EARBUDSGod kveld ♥ Dette er det ene DIY prosjektet jeg har holdt på med i dag. Fikk dessverre ikke tatt så veldig bra bilder nå, dere får bedre senere. Men i videoen under ser dere det bedre, og hvordan dere gjør det. Syns det var kjempe stilig, tok litt tid, men du får jo noen øreplugger ikke alle andre har.  

Syns? Prøvd noe lignende selv?
Klem Silje 

#DIY #gjørdetselv #garn #øreplugger

DIY - bokmerke

Det du trenger er kun; 
Bilde/tegneserie   ♦   Lamineringsmaskin   ♦   Hullemarskin   ♦   Bånd 


Du klipper kun ut det motivet du vil ha, tenk på at begge sider syns så finn noe til begge sider. Legg det i lamineringsplasten og ta den i maskinen. Deretter klipper du rundt det, tar et hull med hullemaskinen og tar båndet igjennom og knyter sløyfe. Voilà, der har du et bokmerke. Lykke til!

Syns? Lagd det før, eller skal du lage det nå?
Klem Silje 

DIY - tlf deksel

Du trenger; 
Et enkelt deksel   ♥   lim   ♥   bilde (eller tegneserie, som jeg brukte)   ♥   gjennomsiktig neglelakk

Du gjør; 
Det eneste du trenger er å ta bilde du vil bruke, og tegne rundt dekselet så du kan klippe rundt. Husk å klippe "kamerahull" også! Så limer du det på dekselet, og deretter tar du gjennomsiktig neglelakk over. Det gir det hele et lite vintage preg, og neglelakken gjør at den tåler mer. 

Det er jo alltid gøy å ha noe spesielt og noe alle andre ikke har. Bruk ditt favorittbilde, eller tegneseriestripe. Det er super enkelt å gjøre, alle får det til! Lykke til!  

Syns? Har du lagd det før, eller skal prøve nå?
Klem Silje 

DIY - lip scrub

Har hatt lyst på leppeskrubb lenge, men har ikke funnet det. I tillegg har jeg hørt at det koster litt. Fant ut å lage det var super enkelt! Det er jo både gøy å lage selv og mye billigere. 

Du gjør: For å flylle min lille beholder brukte jeg 1 ss sukker, 1 ts olivenolje og 2 dråper sitron. Du må jo selvfølgelig ta etter hvor stor din beholder er. Når du har rørt alt sammen, sammen. Tar du det i beholderen. Tilslutt legger du det litt i kjøleskapet så det setter seg litt. Da vil det tilslutt se slikt ut:


Voilà, så enkelt er det! Og når du skal bruke det så tar du litt på leppene, og maserer det "inn" på leppene. Deretter vasker du det av og smører inn leppene med lepsyl (som f.eks denne, du kan lage selv også).

Prøvd å lage det før, eller skal du lage det? Syns om slike innlegg?
Klem Silje 

hvordan få en bra blogg/hva en blogg må ha for at jeg skal lese den

Hola ♥ Fikk et forespørsel om jeg kunne skrive et innlegg om hvordan få en bra blogg / hva en blogg må ha for at jeg skal lese den. Og selvfølgelig kan jeg det!


Blogg om noe som interesserer DEG! Hvis du blogger om noe som du interisserer deg og du selv liker, skinner det igjennom i innleggene. Og da vil leserene automatisk bli lettere fanget av det du skriver/blogger om.


Bilder! Bilder er veldig viktig. Og nå som det er sommer og sol ute, TA BILDER UTE. Bruk et kamera, helst ikke mobilen. Det fins så mange bra kamera til en billig penge nå fortiden. 


Design! Enkelt og rolig design. Ikke så mange farger, bruk rolige farger. Ikke ta sterk rød bakgrunn og gul skrift. Tenk at det skal være bahgelig for leseren å lese. 


Bry deg om leserene! Svar på kommentarer og ta vare på leserene. 

Enig? Syns om slike innlegg?
Klem Silje 

DIY - sminkeorganiserer


Lagde disse istad, super enkle å lage, super dekorative, og praktiske. Det eneste du trenger: er et tomt syltetøyglass, hobbylim, glitter, og dekorsand. Du kan jo forsåvidt ha hva du vil i de da, men jeg skal bruke min til det ihvertfall.

Syns? 
Klem Silje 

DIY - lip balm


Lip balm er super enkelt å lage! Det eneste du trenger er; vaselin, øyeskygge (du kan bruke blush eller lignende også), og eventulet om du vil kan du også putte oppi en dråpe sitron/appelsin saft for å få lukten/smaken. Også en liten boks, eller en gammel lepsyl beholder som er tom. 

Du gjør; Du skraper av litt av f.eks øyeskyggen oppi en bolle, tar en skje eller to med vaselin og rører det sammen. Hvor mye øyeskygge du tar kommer ann på hvor sterk farge du vil ha. Deretter varmer du det i mikroen (kan også varme det på komfyren) til det er flytene. Og tilslutt heller du det over i beholderen, og setter den i kjøleskapet for avkjøling. La den stå der i ca en time, så den blir helt stivnet. 

Dette er fint å bruke selv, og gi i gave til andre. Lykke til!

Prøvd å lagd det før? 
Klem Silje 

DIY - blomster hårbånd

Syns slike hårbånd er så fine, men så syns jeg ikke de i butikkene var så fine, og de kostet jo rundt 100 kr. Og da tenkte jeg at jeg like godt kunne lage det selv, og det var jo super enkelt! Dette klarer alle å lage, og mitt bånd kostet under 25 kr i materialer.

Du trenger; ♥
Limpistol ♥ Saks ♥ Strikk/bånd (Enten kan man kjøpe et bånd på glitter e.l. eller så kan du kjøpe strikk fra en sybutikk, det er billigere) ♥ fake blomster (Jeg kjøpte mine på nille til 20kr. En sånn blomst holder for et hårbånd) 


Det du gjør; Det eneste du gjør er å klippe/ta av blomstene, og limer de på båndet. Og slik blir det da;


Man kan jo også lage med 2 forskjellige farger, slik som dette;

Super enkelt å lage, super fint accessories! Det gjør antrekket så mye finere og søtere med en gang.

Hva syns du om slikt bånd? Og slike diy-innlegg?
Klem Silje 

DIY - kjole

Så dette DIY-tipset på martheborge.blogg.no, prøvde det ut og ville dele det med dere!

Veldig enkelt og stilfult! Vanskelig å forklare hvordan man gjør det, men dere kan se hvordan dere gjør det på videoen under. 

Syns? Og hva syns dere om slike tips på bloggen?
Klem Silje
 

Frisyrer


En du likte? 
Klem Silje
 

genial neglelakkfjerner


Ville bare tipse dere om denne geniale neglelakkfjerneren fra Maybelline. Har alltid syntes det har vært så mye søl med  med bomullspads og flytene neglelakkfjerner. Her bare putter du fingeren oppi, snurrer den rundt, og neglelakken er borte. Veldig enkelt og greit. Jeg kjøpte min på rema 1000, så da får du den sikkert på de fleste vanlige butikker.

Prøvd sånn? Syns om tips på bloggen?
Klem Silje
 

4 treningsmyter #1

Fant noen treningsmyter på Dinside, og tenkte å dele de med dere. Kanskje dere også lærer noe, det gjorde ihvertfall jeg 

Du får store muskler av styrketrening:
Avstår du fra styrketrening i frykt for å bli seende ut som en bodybuilder? Dette bør du ikke være redd for - muskler er ikke så enkelt å bygge som man kanskje skulle tro - selv de mest dedikerte kroppsbyggerne bruker mye tid på å bygge seg opp, over lang tid. 
I tillegg mangler kvinner testosteron, som spiller en viktig rolle i muskelbyggingen - det er faktisk gjort studier som antyder at vekttrening faktisk kan gjøre at musklene ser mindre ut - da vekttrening setter fart på stoffskiftet og frigjør fett fra kroppen for å skaffe energi til treningen.


Løping er best for vekttap:
En studie utført av treningsfysiologer viser at du forbrenner 11 kalorier per minutt ved løping i 12 kilometer i timen, mens du kun forbrenner 3,9 kalorier per minutt ved sykling i samme hastighet. Men svømmer du i 4,8 kilometer i timen, forbrenner du 15,7 kalorier i minuttet.

Det er bedre å løpe på gress enn på veien:
Risikoen for skader på ankler og rygg ved å løpe på vei versus å løpe på gress eller utmark, er ikke lenger så stor etter at man har fått mye mer avanserte løpesko som absorberer mye av støt og slag som ellers ville forplantet seg og gjort skader på bein og rygg.

Tøying etter trening hjelper mot ømme muskler:
Gymlæreren din misjonerte kanskje at tøying etter trening er påkrevet for å unngå treningsstølhet - men dette er altså ikke sant. Senest i en studie fra det svenske universitetet i Umeå, viste det seg at tøyingen ikke hjalp mot stølhet i musklene. 

Lærte du noe? Syns om slike innlegg?
Klem Silje
 

så mett - restaurant tips

God kveld fine lesere ♥ I dag har vi spist på A Hereford Beefstouw, og det var helt sykt god biff der. Og helt utrolig mye mat. Da vi var ferdig å spise var vi alle så mette at vi nesten satt og sov ved bordet, hehe. 

↑ Dette spiste jeg, klarte ikke spise mer enn 2 tredje deler da, men gud så godt det var. Så skal du til Gøteborg vil jeg sterkt anbefale denne restauranten, den er spesielt god på biff, lam osv.. Den ligger rett ved Haga, tror det gaten var Linneagaten 5 eller noe lignende. 

Hva har du spist idag?
Klem Silje 

DIY - topp

Love it ♥ Du finner video om hvordan du gjør det HER!

Syns?
Klem Silje
 

DIY - bukse

Så dette på krisssy.blogg.no, og prøvde det ut. Å tenkte nå å tipse dere om dette ♥

Du trenger:

♥ Du trenger en en bukse (må være jeans), men samme om den er svart eller blå. 
♥ En bøtte
♥ Klor og vann

1) Først skyller du buksen i vann, slik at den blir gjennomvåt. 
2) Så ruller du den sammen og tar en strikk rundt, slik at den er en "ball"
3) Og legger den oppi en bøtte med vann og klor i.

Min lå der i 2-3 timer, men du bestemmer selv hvor mye du vil bleke den, ved hvor lenge du har den i vannet.   

Syns? Liker dere litt slike tips?
Klem Silje
 

Tips - søte iphone "apper"

Hei søtinger ♥ Ville bare tipse dere om at dere kan gjøre om appene deres, og lage egne apper på CocoPPa.

Klem Silje

Skappelgenseren - endelig ferdig

Endelig er jeg ferdig med å strikke genseren, fikk hjelp av Anita (en venninne av mamma) til å sy den sammen. Så tusen takk for hjelpen Anita. Elsker genseren, den kommer nok til å bli mye brukt ♥ Også er det jo så gøy å ha på seg noe man har lagd selv. Dette er en genser de aller fleste av dere kommer til å klare å strikke, så nå er det bare å sette igang.. 

Syns om den?
Klem Silje
 

DIY - krage

Likte ikke denne skjortevesten så godt, den var så kjedelig. Derfor sydde jeg på disse perlene, selv syns jeg det ble ganske stilig. Skal gjøre lignede på andre skjortekrager etterhvert også. Det er jo noe kjempe lett alle klarer. Sy på noen perler, vips så har du en "ny" skjorte. Det lille gjør egentlig ganske mye.

Syns? Gjort noe lignende?
Klem Silje
 

Strikka putetrekk - endelig ferdig

Da har jeg endelig ferdig med putetrekket mitt. Begynte på onsdag, men har jo hatt noen små prosjekter innimellom da, hehe... 

Syns om det? Strikka putetrekk før?
Klem Silje
 

DIY - vase/lysestake

Hahah, legger ut DIY nesten hver dag nå jeg. Men elsker å lage ting, spesielt nå før jul. Alt du trenger for dette er en vinflaske eller annen glassfalske, lim, papir/avis og bånd.

Syns?
Klem Silje

DIY - kalender

Hei fininger ♥ Haha, klarer ikke å sitte på kveldene uten å gjøre noe, så denne gangen ble det laging av kalender. Som skal gis i julegave. Dette er jo en veldig koselig julegave for bestemor, tante, mamma, pappa, osv.. å få. Man får kjøpt en sånn "plain" kalender på hobbybutikker, som man da kan lime de bildene man vil på. 

Syns?
Klem Silje
 

homemade

Hjemmelagd, strikka bare en bit med flettemønster, et syltetøyglass, og putta oppi i et lys. Kjempe fin dekrasjon og julegave. 

Syns?
Klem Silje
 

flettestrikking

Har endelig lært meg flettestrikking. Det er jo egentlig veldig lett, men det gjør jo så mye!

Syns om bildene? Klarer du å strikke flettestrikk?
Klem Silje
 

DIY - "fyrstikkeske"

Du trenger:

- En fyrstikkeske  - Saks  - Lim  - Pyntepapir -  Cellofanposer (fås kjøpt på Søstrene Grene til 12 kr)  - og et par telys man kan putte med

Så fin kan en enkel fyrstikkeske bli, perfekt julegave til bestefar, pappa, og egentlig alle. Man kan være kreative, og det koster under 20 kr å lage, også blir det så fint. 

Gjort sånn før? Liker dere slike "DIY" innlegg?
Klem Silje
 

DIY - strikk skjerf


Huff, sorry for trøtte bilder, hadde akkurat stått opp, og hadde i fikset eller sminket meg.. 

På fredags ettermiddag begynte jeg å strikke dette skjerfet, og til morgen i dag ble det ferdig. Etter 6 nøster. Er veldig fornøyd, ble akkurat sånn jeg ville ha det ♥

Syns? Liker du å strikke?
Klem Silje
 

Les mer i arkivet » Juni 2014 » Februar 2014 » Januar 2014
hits