middags/lunsj tips

Dette er et super enke, kjapt og sunt. Du trenger kun: Rundstykke (gjerne grovt), hamburgerkjøtt/karbonade eller lignende og alle grønnsaker du liker. For eksempel som jeg har brukt; agurk, salat, løk, tomat og paprika. Dette tar ca 15 min å lage, supergodt & super enkelt. 

Syns? Burde jeg ha flere tips innimellom?
Klem Silje
 

Uten mat og drikke duger helten ikke... (oppskrifter)

Du finner oppskriften på disse grove, gode rundstykkene HER! Denne gangen ble mine litt brent på toppen, men men de smaker godt selv om. 

Disse utrolig gode sjokoladekake terterne, som jeg blandt annet skal ha til dessert i konf`en. Da trenger du (for 12 stk): 100g sjokolade ♣ 100g smør ♣ 50g mel ♣ 150g sukker ♣ 3 egg 

Så gjør du: Smelt sjokoladen og smør sammen. Bland mel, sukker og egg i en bolle og rør sakte i 5 min. Tilsett smør og sjokolade og rør godt sammen. Hel røra i store muffinsformer. Og disse skal stekes på 150 grader, og ca 20 - 25 min. 

Noe som frista? Syns om litt oppskrifter på bloggen?
Klem Silje

Oppskrift - enkle rundstykker

Du trenger:

3 1/2 dl vann ♥ 1 pk gjær ♥ 500 g mel (tilsvarer ca 8 dl) ♥ 1 ts salt ♥ 2 ts sukrin/sukker ♥ 3 ss olje     Og ett egg til pensling

Først sett på ovnen på 220 grader, varmluft.

Varm vannet til ca 37 grader, og løs ut gjæren i det. Deretter måler du opp melet, du kan selv bestemme hvordan mel du bil bruke, jeg brukte grovbakst og havregryn. I dl-målet tar du også oppi salt og sukkeret. Bland alt sammen, sammen, alle ingrediensene, inkludert oljen. Elt deigen, og la den heve i ca 30 min. La den heve på et lunt, litt varmt sted.

La den heve til ca dobbel str. Så ruller du ut rundstykkene, og la de heve i 15-20 min. Tilslutt pensler du rundstykkene med egg. La de steke i ca 10 min.

Enkle rundstykker, som er kjempe gode. Lykke til med bakingen!

Syns om oppskrifter på bloggen? 
Klem Silje

Oppskrift - sunne "pan waffles"



Dette er egentlig en vaffeloppskrift, men siden vi ikke hadde vaffeljern på hytta så måtte vi steke de i stekepannene, derfor navnet pan waffles. Det skal visst være like sunt å spise en sånn, som en grov brødskive. Og for meg/oss som er veldig kresne på brød, er jo dette et godt alternativ. 

Dette trenger du:

♥ 1 1/2 dl grovt mel
♥ 1 1/2 dl sammalt hvete
♥ 1 dl havregryn
♥ 2 egg
♥ 4 dl melk 
♥ 2 ss smør
♥ 1/2 ts salt
♥ 1/2 ts bakepulver

Bland føst alle de "våte" ingrediensene, deretter de "tørre". Super enkelt, og super godt!

Syns om litt oppskrifter på bloggen?
Klem Silje

Oppskrift - kanelsnurrer

Kanelsnurrer er bare så utrolig godt, og det som er fint er at man kan fryse dem. For så å ta opp noen når man har lyst. Så i går lagde jeg det. 

Du trenger:

- 7 dl hvetemel 
- 1 pk tørrgjær
- 2,5 del lettmelk
- 0,5 dl sukker
- 1 knivspiss salt
- 100 gram smeltet smør 

Til fyll trenger du:

- Smeltet smør, som du skal pensle med når du har kjevlet ut deigen. 
- Sukker  og kanel, som du skal ha på deigen når den er kjevlet ut. 

Du trenger også ett egg til pensling, og resten av sukker og kanel blandingen.

Slik gjør du det:

Bland alt det tørre, ha oppi godt lunket melk, tilslutt tar du også oppi smøret. Da ser det ca sånn ut:

Ta ett håndkle over, og la det heve på et lunt sted en halvtime. Etter det kjevler du ut deigen, i en firkant, der den ene siden er litt lenger enn den andre. Så smører du med smør, og drysser sukker og kanel på. Deretter ruller du den sammen til en lang pølse. Og så skjærer du den opp i passe store biter. Så skal det etter heve på et lunt sted en halvtime.

Så pensler du med egg, og drysser over litt sukker og kanel (kan bruke perlesukker, hvis du har). Nå er de klare for å stekes. Stekes midt i ovnen på 225 grader ca 8-10 minutter (prøv deg litt frem).

Da har du tilslutt ca 17 gode kanelsnurrer. Lykke til!

Syns om oppskrifter på bloggen? Liker du kanelsnurrer?
Klem Silje

Sjokoladefondant - oppskrift

SJOKOLADEFONDANT - mye bedre enn sjokolade kake!

Ingredienser
- 250 g mørk kokesjokolade
- 250 g smør
- 10 st kegg
- 2 ½ dl sukker
- 2 ½ dl hvetemel
Pynt med friske bær og melisdryss

Slik gjør du
1.
Smelt smør og del sjokolade i småbiter. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smør over. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet og rør sammen.

2. Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre. Sikt over mel og rør inn.

3. Smør 4 små porsjonsformer. Fyll dem 3/4 fulle og sett dem på bakeplate. Stekes på nederste rille ved 180 °C i ca. 7 minutter. Avkjøles i formene et kvarters tid.

4. Hvelv dem forsiktig ut på tallerkener. Dryss melis over og pynt med friske bær.

Har du smakt det før? Syns om litt mat tips på bloggen?
Klem Silje

Les mer i arkivet » Juni 2014 » Februar 2014 » Januar 2014
hits