middags/lunsj tips

Dette er et super enke, kjapt og sunt. Du trenger kun: Rundstykke (gjerne grovt), hamburgerkjtt/karbonade eller lignende og alle grnnsaker du liker. For eksempel som jeg har brukt; agurk, salat, lk, tomat og paprika. Dette tar ca 15 min lage, supergodt & super enkelt.

Syns? Burde jeg ha flere tips innimellom?
Klem Silje

Uten mat og drikke duger helten ikke... (oppskrifter)

Du finner oppskriften p disse grove, gode rundstykkene HER!Denne gangen ble mine litt brent p toppen, men men de smaker godt selv om.

Disse utrolig gode sjokoladekake terterne, som jeg blandt annet skal ha til dessert i konf`en. Da trenger du (for 12 stk): 100g sjokolade ♣ 100g smr♣ 50g mel♣ 150g sukker♣ 3 egg

S gjr du: Smelt sjokoladen og smr sammen. Bland mel, sukker og egg i en bolle og rr sakte i 5 min. Tilsett smr og sjokolade og rr godt sammen. Hel rra i store muffinsformer. Og disse skal stekes p 150 grader, og ca 20 - 25 min.

Noe som frista? Syns om litt oppskrifter p bloggen?
Klem Silje

Oppskrift - enkle rundstykker

Du trenger:

3 1/2 dl vann♥ 1 pk gjr♥ 500 g mel (tilsvarer ca 8 dl)♥ 1 ts salt♥ 2 ts sukrin/sukker♥ 3 ss olje Og ett egg til pensling

Frst sett p ovnen p 220 grader, varmluft.

Varm vannet til ca 37 grader, og ls ut gjren i det. Deretter mler du opp melet, du kan selv bestemme hvordan mel du bil bruke, jeg brukte grovbakst og havregryn. I dl-mlet tar du ogs oppi salt og sukkeret. Bland alt sammen, sammen, alle ingrediensene, inkludert oljen. Elt deigen, og la den heve i ca 30 min. La den heve p et lunt, litt varmt sted.

La den heve til ca dobbel str. S ruller du ut rundstykkene, og la de heve i 15-20 min. Tilslutt pensler du rundstykkene med egg. La de steke i ca 10 min.

Enkle rundstykker, som er kjempe gode. Lykke til med bakingen!

Syns om oppskrifter p bloggen?
Klem Silje

Oppskrift - sunne "pan waffles"



Dette er egentlig en vaffeloppskrift, men siden vi ikke hadde vaffeljern p hytta s mtte vi steke de i stekepannene, derfor navnetpan waffles. Det skal visst vre like sunt spise en snn, som en grov brdskive. Og for meg/oss som er veldig kresne p brd, er jo dette et godt alternativ.

Dette trenger du:

♥1 1/2 dl grovt mel
♥ 1 1/2 dl sammalt hvete
♥1 dl havregryn
♥ 2 egg
♥ 4 dl melk
♥ 2 ss smr
♥ 1/2 ts salt
♥ 1/2 ts bakepulver

Bland fst alle de "vte" ingrediensene, deretter de "trre". Super enkelt, og super godt!

Syns om litt oppskrifter p bloggen?
Klem Silje

Oppskrift - kanelsnurrer

Kanelsnurrer er bare s utrolig godt, og det som er fint er at man kan fryse dem. For s ta opp noen nr man har lyst. S i gr lagde jeg det.

Du trenger:

- 7 dl hvetemel
- 1 pk trrgjr
- 2,5 del lettmelk
- 0,5 dl sukker
- 1 knivspiss salt
- 100 gram smeltet smr

Til fyll trenger du:

- Smeltet smr, som du skal pensle med nr du har kjevlet ut deigen.
- Sukker og kanel, som du skal ha p deigen nr den er kjevlet ut.

Du trenger ogs ett egg til pensling, og resten av sukker og kanel blandingen.

Slik gjr du det:

Bland alt det trre, ha oppi godt lunket melk, tilslutt tar du ogs oppi smret.Da ser det casnn ut:

Ta ett hndkle over, og la det heve p et lunt steden halvtime.Etter det kjevler du ut deigen, i en firkant, der den ene siden er litt lenger enn den andre. S smrer du med smr, og drysser sukker og kanel p. Deretter ruller du den sammen til en lang plse.Og sskjrer du den opp i passe store biter. S skal det etter heve p et lunt steden halvtime.

S pensler du med egg, og drysser over litt sukker og kanel (kan bruke perlesukker, hvis du har). N er de klare for stekes. Stekes midt i ovnen p 225 grader ca 8-10 minutter (prv deg litt frem).

Da har du tilslutt ca 17 gode kanelsnurrer. Lykke til!

Syns om oppskrifter p bloggen? Liker du kanelsnurrer?
Klem Silje

Sjokoladefondant - oppskrift

SJOKOLADEFONDANT - mye bedre enn sjokolade kake!

Ingredienser
-250 g mrk kokesjokolade
- 250 g smr
- 10 st kegg
-2 dl sukker
-2 dl hvetemel
Pynt med friske br og melisdryss

Slik gjr du
1.
Smelt smr og del sjokolade i smbiter. Ha sjokoladebitene i en bolle og hell varmt smr over. La st 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet og rr sammen.

2. Pisk egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rr til en jevn rre. Sikt over mel og rr inn.

3. Smr 4 sm porsjonsformer. Fyll dem 3/4 fulle og sett dem p bakeplate. Stekes p nederste rille ved 180 C i ca. 7 minutter. Avkjles i formene et kvarters tid.

4. Hvelv dem forsiktig ut p tallerkener. Dryss melis over og pynt med friske br.

Har du smakt det fr? Syns om litt mat tips p bloggen?
Klem Silje

Les mer i arkivet Juni 2014 Februar 2014 Januar 2014
hits